Kontakta en rörmokare för säker värmepumpinstallation i Eksjö

En värmepump kan bidra med många olika funktioner. Den kan öka luftcirkulationen, luftfuktigheten och hålla igång en underhållsvärme. Det finns värme även i luft som ligger under nollpunkten. Detta drar värmepumpen ut och omvandlar till behaglig värme inomhus. Eftersom en värmepump alstrar mer värme än den använder energi så kan du minska dina värmekostnader med upp till 50%! När temperaturen sjunker under -20 grader under en längre tid är det dock bäst att stänga av värmepumpen eftersom det gör mer skada på komponenterna utan att ge någon större effekt. Då är det bättre att använda sitt befintliga värmesystem tills temperaturen stigit. För en värmepumpinstallation i Eksjö bör du kontakta Ekenäs Rör AB för att dem är just specialiserade på just att utföra denna typ av installationer. Dem utför också installation av värmepumpar i Vetlanda, Nässjö och Sävsjö.

Tänk på att välja en luftvärmepump av ett bra märke som är anpassad till att köras i nordiskt klimat. Då har den komponenter som är extra tåliga, värmekabel och trågvärmare. Ta reda på detta om produkten innan du köper dem i Eksjö eller vilken ort du nu än har tänkt att inhandla komponenterna ifrån. För att vara på den säkra sidan för vilken pump du ska välja kan du be Ekenäs Rör AB att göra ett hembesök först. Då kan du få förslag på placering, modell och beräkningar. Luftburen värme fungerar bäst om huset har en öppen planlösning. Värmepumpinstallationen måste göras av en certifierad person och inte av en privatperson enligt lag. Värmepumpens effekt minskar när utomhustemperaturen sjunker. Den gör således minst nytta när den be​hövs som mest.

Anlita auktoriserad rörmokare för installation ​av värmepumpar i Eksjö

En bergvärmepump är inte lika effektiv som en luftvärmepump vid varmt väder men den fungerar på samma effekt året om istället. Ytjordvärmepumpen fungerar bäst i blöta jordar och använder den lagrade värmen i jordlagret på en halv till drygt en meter ner i backen. Sjövärmepumpen kan man använda om man bor i närheten av en vattenkälla som inte fryser till under vintern. Den är bra för hushåll som gör av med mycket energi. Den billigaste värmepumpen som finns är frånluftspumpen eftersom den tar till vara på den luft som strålar ut från huset och för tillbaka den till husets värmesystem.​​ Så kontakta Ekenäs Rör AB redan idag om du tänker skaffa en värmepump så hjälper dem dig att installera den.