Om mig

 

NiklasSå, vad finns att säga om mig, mer än att jag är född och uppvuxen i Stockholm. Har successivt flyttat från stan sedan 2002 via Mariefred, Stora Sundby på landet och så blev det 8 1/2 år i lilla Torshälla utanför Eskilstuna och därifrån ett kort prova-på-samboskap-i-Västerås. Tillbaka till Eskilstuna 2016 med mina fyrbenta vapendragare Toschie och Gloria. För att slutligen landa i Torshälla på senhösten 2019, men tyvärr utan mina två ögonstenar som numera bor däruppe bland molnen i katthimlen. Livet. En tröst och tillika ett privilegium är att ha fina stigar runt knuten samt att kunna transportlöpa eller cykla till jobbet! Arbetar fyradagarsvecka sedan sex år tillbaka och gick ner på tredagarsvecka i september 2020. Livet är alldeles för värdefullt för att jobba bort.

Jag försöker så gott det går att leva i nuet, eller Direktsändning, som jag föredrar att kalla det. Direktsändning inbegriper och symboliserar så mycket mer, som jag ser det. Man gör inte omtagningar. Tänker man före, så behöver man inte ångra saker eller be om ursäkt. Eller bara att ta tillvara på de där små ögonblicken, som man lätt missar för att tankarna vandrar någon annanstans. Och alla möten med människor och inte döma någon på förhand. Jag tycker det är så otroligt häftigt med människor. Alla bär verkligen på en historia och ingen är den andra lik. Tänker bara på mitt eget, inte på alla saker jag gjort, utan på många — tillsynes små — val jag gjort i kombination med tajming, som har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Jag tar och jag ger. Haha, nu har ni anat vem ni har att göra med och det är väl först på senare år som jag själv börjat förstå vem jag är, men helt säker kan jag aldrig vara.

Och så heter jag Holmström i efternamn, är 57 år, har en mor och hade en kär bror (som tragiskt nog gick bort hösten 2016), 41 i skor, överlag svartklädd men har blivit mer färgglad på äldre dar, avskyr kokt brysselkål och lever i alla dess former, gillar huvudbonader, förflutet som fanatisk fågelskådare, älskar latte, valt bort TV sedan 1994 för musik och litteratur, stigberoende men är inne på tolfte året som nykter alkoholist, har dansat flamenco, har två tatueringar, älskar att gå barfota, kontemplerar mer än gärna, ja, det var nog allt om mig, om nu någon undrade…

Niklas
livsnjutarbloggen@gmail.com

Mina_katter

 Inlägg av på 5 mars, 2019