Kommande höjdpunkter 2020

 

Bob Graham Round sub24 — 30/5-6/6
Det blir ett sista och fjärde försök på BGR under 24 timmar. Har gjort rundan på 25:40 (2018) och de två andra försöken (2016 och 2019) fick tyvärr avbrytas på grund av pissigt väder. Åker över till Lake District i skiftet maj/juni och gör ett osupportat soloförsök och väljer dag utifrån väderlek.

Hemavan–Hatteng (Storfjord) — 10/8-10/9
Längtan efter de svensknorska fjällen är stor och efter att ha läst Johanna Öhrlings bok En vandring mellan vatten – 213 mil till fots mellan Strömstad och Storfjord blev jag grymt inspirerad av att testa en rutt jag länge drömt om. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om Kungsleden mellan Hemavan och Kvikkjokk men har länge drömt om att vika av mot och genom Norge efter Tärnsjöstugorna och vidare upp genom Norge till fantastiska Sulitielma och därifrån köra hela Nordkalottleden till Treriksröset för att avsluta vid Storfjords strand i Norge. Denna sträcka mäter grovt räknat 76 mil, kan nog bli lite mer med spontana avstickare.

Det blir vandring med lätt packning (tältning i första hand, hytter i andra) i fyra ljuva veckor och den tänkta rutten återfinns på kartan nedan.

Oversiktskarta

 Inlägg av på 14 januari, 2020

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.