Kommande höjdpunkter 2020

 

Bohusleden på 5-6 dagar — 21-26 maj //Check
Det har gått drygt 3 1/2 år (september 2016) sedan jag sprang Bergslagsleden på 5 dagar. Har känt mig ambivalent inför ett fjärde försök på Bob Graham Round sub24 timmar och bestämde mig för att skjuta det försöket på framtiden, om och när jag känner mig tillräckligt motiverad. Och av en händelse (via Utsidan) hamnade jag på Bohusledens nya fräscha hemsida. Kände på en gång: ”Wow, den leden vill jag uppleva i sin helhet! Springa och speedhajka osupportat med lätt packning.”

Hemavan–Kvikkjokk–Padjelanta–Sarek — 10/8-10/9
I och med stängd gräns till Norge blir lägger jag ner den ursprungliga planen (se nedan) och binder istället ihop några av mina favoriter. Kungsleden mellan Hemavan och Kvikkjokk har alltid varit en favorit och denna gång kommer jag att göra en del avstickare. Kommer skicka upp proviant för 10 dagar att hämta upp i Kvikkjokk respektive Saltoluokta. Från Kvikkjokk blir det sedan Sarek-Padjelanta-Sarek all in, eventuellt en tur väster om sjöarna i Padjelanta. Avslutar förmodligen med Nordkalottleden och Gränsleden runt Akkajaure och sjöarna i nordväst. Tar det som det kommer utan någon detaljerad färdplan. Siktar på en del toppturer i Sarek.

Hemavan–Hatteng (Storfjord) — 10/8-10/9
Längtan efter de svensknorska fjällen är stor och efter att ha läst Johanna Öhrlings bok En vandring mellan vatten – 213 mil till fots mellan Strömstad och Storfjord blev jag grymt inspirerad av att testa en rutt jag länge drömt om. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om Kungsleden mellan Hemavan och Kvikkjokk men har länge drömt om att vika av mot och genom Norge efter Tärnsjöstugorna och vidare upp genom Norge till fantastiska Sulitielma och därifrån köra hela Nordkalottleden till Treriksröset för att avsluta vid Storfjords strand i Norge. Denna sträcka mäter grovt räknat 76 mil, kan nog bli lite mer med spontana avstickare.

Det blir vandring med lätt packning (tältning i första hand, hytter i andra) i fyra ljuva veckor och den tänkta rutten återfinns på kartan nedan.

Oversiktskarta

 Inlägg av på 14 januari, 2020

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.