Jul 152012
 

Hoppsan! Jag har varit olydig och trotsig idag! Eller kanske snarare flexibel och pragmatisk. Jag springer aldrig på en söndag och jag sticker inte ut om det regnar och jag gillar dessutom inte att bli blöt om fötterna. Så vad gör jag?

Den gångna veckan har bestått av varannan-dags-träning med fokus på backe, uppför och utför. Detta innebar att lördagen blev en välbehövlig vilodag, vilket inte hänt sedan jag vet inte när, då lördagar normalt är lika med långpass eller terrängultror (och söndagar helig vilodag). Fan vad najs med sovmorgon två dagar på raken! Måste acklimatisera mig fram till semestern, så kroppen inte chockas av lata mornar och höghöjdsluft i Davos.

Söndag och växlande väder som sig bör eller snarare regn, uppehåll, regn, ännu mer regn, oj, det började visst blåsa också. Sverige ligger inte bra på vädergudarnas karta. Ett lätt terrängpass stod på schemat. Kollade ut genom fönstret och det såg lika blygrått i sydväst varje gång. ”Nä, nu skiter jag i att det regnar!” Tog på mig merinoulltröjan och på med mina totalskitiga Fuji Racer. Nu var det regnhärdning och skotvätt som gällde! Bestämde mig för OK Tors grisigt härliga gröna mil. Väl inne på stigen försökte jag undvika några pussar som någon slags asfaltsprimadonna som förirrat sig in i terrängträsket. Det var bara att lägga ner. Haha, så otroligt skönt det är när man ger upp och bara förlikar sig med det som är, som det är. Jag blev dyngsur, från cykelkeps ner till lästen, men när man väl är genomvåt och temperaturen är skön så spelar ingenting längre någon roll. Undvek inte en enda vattensamling och skorna blev som nya! Det blev ett skogsbad på alla tänkbara sätt, eller shinrin-yoku som japanerna säger. Kom sedan ner till grusvägen längs med Eskilstunaån och stegrade tempot till 4-fart för att sakta plana ut de sista kilometerna på 13km-passet.

Nu väntar en vecka med tre olika varianter på backpass. Fem arbetsdagar innan semester och åtta dagar tills jag bordar planet till Schweiz. Senast jag körde höghöjdsträning var på Nya Zealand och nedanstående bild är från min femdagarsvandring längs Kepler track på sydön. Kan knappt bärga mig att få uppleva lika storslagen natur och ändlösa vyer, men från nya stigar mot himlataket i alpernas Davos.