Jun 292012
 

Som en glad överraskning låg det där på hallgolvet med sin lätt igenkännliga röda logotyp på kuvertet. Härlig fredagsglädje! I samma veva som jag sprättade brevet transformerades plötsligt detta framtida och diffusa äventyr till något högst konkret. Deras slogan Swissalpine – more than a race borgar onekligen för något alldeles extra. Förhoppningsvis något alldeles oförglömligt också! Brevet innehöll välkomstbrev, info och så biljetter. I anmälningsavgiften på dryga tusenlappen ingår fri resa från valfri flygplats i Schweiz till Davos, tur och retur, samt en nio-dagars-biljett för kommunikation i Davos-området. Snacka om valuta för pengarna!

Det börjar onekligen kännas smått pirrigt, men framför allt jäkligt spännande och kul. Träningen rullar på som planerat med 80 km per vecka inklusive två backpass. Återstår tre veckors träning innan jag åker ner till Davos för att acklimatisera mig till höjden, vandra några leder och skåda fågel. Det blir även en övernattning i det gemytliga gästhuset Chamanna Cluozza, beläget på 2000 meters höjd i Schweiz enda nationalpark nära italienska gränsen. I övrigt är allt bokat och klart. Robert Bloom, Carina Borén och Christian Pfäffli har varit vänliga och förmedlat värdefulla tips och råd. Äventyret börjar ta form och nedräkningen kan starta.