Maj 232012
 

Lång dag på jobbet. Lunchglass på Fristadstorget. Längtan till utomhusvistelse. Och allra allra bäst av allt är att vänsterfoten känns återställd till 98%! I fyra dagar har jag nu kört 3×1 meter crabwalk per dag, vanliga och excentriska tåhävningar 3-4 gånger per dag och så köpte jag en större studsboll för en helt underbart skön massage av fotundersidorna. Faktum är att jag har märkt en liten förbättring för var dag och idag var den närmast bortblåst. Självklart kommer jag fortsätta med min rehabritual och faktum är att studsbollsmassagen är så otroligt skön för fötterna att jag kommer att fortsätta med den på daglig basis.

Det var  med stor glädje jag cyklade iväg till Vilsta efter jobbet i värsta högsommarvädret. I Vilsta var det full aktivitet med löpare till höger och vänster, Army Fitness-gänget, MTB:are och så jag med stavarna i högsta hugg för att köra hårda backintervaller i branta partiet av Vilstabacken. Körde 8x120m i hårt tempo (1:14 i snitt) så svetten lackade. Att köra med stavar är verkligen da shit! Träning för både armar och ben samtidigt som man verkligen sträcker på kroppen och får till andningen. Snackade lite med några andra (stavlösa) backentusiaster. Alltid kul med nya bekantskaper. Vänsterfoten kändes helt OK. Spände fast stavarna på MTB:n, drack vatten inne på raststugan och tog sedan grusstigen för en löptur i Vilstaskogarna. Körde i lugnt 5:30-tempo och runt 3 kilometer bestämde jag mig för att ta gröna milen istället för gula femman. Knappt några löpare i spåret, bara jag, skogen, fåglarna och solen som silade ner genom de täta granarna. Underbart skönt att bara kunna flyta fram på mjuka pigga fötter och ett glatt hjärta. Skön kväll!

Kvällen avslutades med ett 11 kilometer snabbt MTB-pass hem till Torshälla, där två hungriga katter väntade och hade så mycket att prata om, även när det fått försoningsmiddag på lax och räkor. Kommer somna som ett barn, med en helt återställd vänsterfot!