Maj 042012
 

Äntligen fredag och indisk lunch med Per-Arne och Robin, sedan var arbetsdagen i stort sett slut och det var dags att cykla hem. Fascinerande att man kan sammanfatta sju timmar i en mening, men ibland händer det inte mer än så. Kan dock berätta att jag har duktig träningsvärk i vaderna efter onsdagens backintervaller i Vilstabacken. Så kan det gå när man gör två veckors uppehåll med backintervallerna, om än ofrivilligt. Nå, nu är ordningen återställd. Väl hemma var det läge för lite mysjogg för att mjuka upp vaderna och väcka benen inför morgondagens etapper på Sörmlandsleden. Det blir inget ultrapass, utan ett ordinärt långpass på drygt 30 km, mellan Malmköping och Hälleforsnäs. Båda etapperna (21 och 22) ska vara väldigt natursköna och med en del historia inpräntat i stock och sten. Självklart ser jag fram emot att ta en tur längs Sagostigen för att se hur sagolik den är. Det blir till att packa i ordning ikväll och knoppa hyfsat tidigt för att vara utvilad imorgon och ta den tidiga morgonbussen från Eskilstuna till Malmköping. Känns pirrigt och spännande med ett nytt äventyr i den sörmländska naturen. Väderprognosen ser dessutom helt perfekt ut. Återkommer med en illustrerad berättelse under lördagkvällen.