Apr 262015
 

150425aNu är det nära! Vinterns långa transportsträcka med korta reflexbanepass och långa endagars eller flerdagars på Sörmlandsleden och Bruksleden är liksom över (som förberedelse sett). Våren är här och i helgen har jag noterat gransångare och tropikflyttare som lövsångare och svartvit flugsnappare. Och vid sidan om den ljuvliga våren och de nu lövprydda björkarna är det äntligen dags för årets första efterlängtade höjdpunkt: Löpäventyr i de engelska bergen! Nu är det så nära att det nästan gör ont i kroppen, som när knoppar brista av längtan eller vad det nu var fru Boye skrev. Imorgon bitti bär det av med flyg till Manchester!

Väl förberedda är vi, Kerstin och jag, efter vintern och vårens alla ultrapass och flerdagarsäventyr, backar i Ursvik och Davos, styrkepass och snöpuls. På materialfronten har vi kompletterat och finslipat löpargarderoberna. Packandet har gått fint och min säck landade på 9,8 kg och Kerstins 11 kg, så det är god marginal upp till de tillåtna 13 kilona per säck på max 59 liter. Vi har till och med packat ner vårt stora tremannatält, hellånga liggunderlag och fluffiga dunsovsäckar för maximal komfort.

Det känns som en lång väntan är över särskilt som det blev tre minnesvärda löpäventyr i England inom loppet av fem månader förra året. Det började med Great Lakeland 3Day i början av maj, Bob Graham Round i juli och 3x3000 i början av oktober. Grymma och minnesvärda äventyr! Nu börjar vi om på ny kula eller snarare fortsätter på inslagen bana.

150425g

Och hur ser då upplägget ut för vårt stundande äventyr? Två heldagars rektur i Wales norra bergsområde inför Dragon’s Back i juni, sedan upp till Ravenglass för två vilodagar innan starten på GL3D på lördag morgon. Nå, imorgon blir det som sagt morgonflyg till Manchester, sedan förmiddagståget till Bangor i Wales, men med ett snabbstopp på en timma i Chester för att lämna vår GL3D-packning i form av 59-litersäcken på Pied Bull B&B, där vi kommer att bo på onsdag kväll när vi åker till Ravenglass. Väl i Bangor blir det en kort bussresa till Bethesda och därifrån löpning till vårt på boende på Idwal Cottage. På tisdagen ska vi reka den häftiga bergskedjan Glyders (Tryfan, Glyder Fach och Glyder Fawr, alternativt Y Foel Goch). Vi tar sedan in på Pen-Y-Pass där vi förbokat boende och middag. På onsdagen väntar den halvt skräckblandade rekningen av Crib Goch och Knife Edge ridge upp mot Snowdon. Därefter bär det av ned till Llanberis och vidare till Bangor för att ta tåget till Chester och övernattning där. Torsdag morgon tåg upp till Ravenglass och vårt förbokade boende på Rosegarth B&B, där även Torkel och Kari kommer bo två nätter fram till starten på GL3D. Vi blir tio svenskar på årets upplaga. Kul! Och det häftigaste med årets upplaga (som Kerstin och jag hoppats på så innerligt hela vintern) är att de tre dagarna är förlagda  till den västra delen av Lake District, som är rena obygden och fantastiskt läcker. Och Kerstin och jag har en del bergstoppar kvar att bocka av där, särskilt i nordvästra delen. Årets upplaga blir några kilometer kortare men kommer att bjuda på tuffare klättringar. Äntligen kanske vi får köra Corridor Route upp till Scafell Pike, återse Great Gable (min favorittopp!) och besöka Haystacks (Wainwrights favorit). Ja, det är mycket som väntar, inte minst mycket oväntat, annars vore det inte ett äventyr.

150425f

Det ska bli kul, svettigt, spännande, jobbigt, häftigt, svackor, toppar, kickar, väggar och – när allt över – minnesvärt!

Story kommer någon gång i maj. På återseende!
Niklas & Kerstin

150425b 150425c 150425d 150425h