Sep 262014
 

140926a… passerade i dagarna 200 mil sedan premiärturen den 30 maj 2012! Ja, det handlar om mina sköna lätta trailpjuck Asics Fuji Racer. Som trailskor betraktat var de dock värdelösa i skogen, ja, rent av livsfarliga på tekniska stigar. Efter flera vurpor på blöta stenar, rötter och spänger fanns ingen annan utväg än att förpassa skorna till löpuppdrag på platten. Och jag kan säga som så att skorna har fullgjort sin plikt med bravur! De blev min trogna roadskor när mina DS Trainer 16 föll ihop efter 180 mil och som givetvis avtackades med en dödsruna. Nåväl, jag har varit supernöjd med mina Fuji Racer och de bar mig 74 km på Loxodonta 6-timmars i Borlänge tidigare i år. De har varit mina transportlöpningsskor i alla väder och de höll mig på asfalten på Årets sista långpass i vintras. Än är de inte helt slut, även om meshen börjar spricka här och där. Jag får ångest bara av tanken att ge mig in i löpskoträsket för att leta efter ett par schyssta ersättare för urban roadlöpning. Hm, jag tror nog att de håller en 50 mil till, innan jag dyker ner i träsket. Vem har sagt att skor ska kasseras vid 100? Skoproducenterna förstås! Tack och lov är saken biff på trailskofronten och så länge Inov-8 fortsätter att producera X-talon 212 kan jag sova lugnt om nätterna och springa som en leende terrier bland berg och skogar så gröna. Fortsättning följer någon gång framöver när det blir dags att sondera skomarknaden. Ha en trevlig helg!