Apr 102014
 

140410a”Jaha, ännu mer orerande om prylar och MacGyver-modifikationer. Han verkar fixa mer med prylar än springer”, kanske ni tänker. Bara lugn. Jag tror det här var de sista modifikationerna av min löparutrustning för ett tag framöver. Som en parentes kan jag nämna att den senaste North Face racevästen var en smärre besvikelse om man vill ha vätskeflaskor framtill. Innovativt med mycket fickor, men jag är allergisk mot vätskeblåsa. Så den ryggan går bort för framtiden. Jag lär hålla mig till mina två excellenta  Salomonryggor (5 L Hydro och 12 L advanced av den gamla modellen vars framfickor sväljer två 50 cl cykelflarror). Har dock var på gång i tankesmedjan för att modda 12:an till det bättre. Så i veckan fick jag två schyssta ”pockets” av märket Evoc från Addnature att sätta på axelremmarna på min Salomon 12-liters, som jag alltid använder på flerdagars och bergsultror. Och givetvis blir det den jag kommer att använda på GL3D i England om tre veckor. Imorgon bär det av på ett generalrep inför England. Tre dagars löpning på Sörmlandsledens häftigaste och absolut läckraste sträcka tillsammans med Kerstin. Från Djupvik ner till Stavsjö vandrarhem för övernattning, sedan vidare längs Bråviken och Kolmårdsskogarna via Fjällmossen till Nävekvarn för övernattning nummer två. Söndagen avslutas med fortsatt läcker stiglöpning längs Bråviken på Tunabergshalvön och sedan vidare norrut för att avsluta de drygt 14 milen i Nyköping. Perfekt tillfälle att testa vårt mandatory hill kit som krävs på GL3D.

 140410c
140410d

Passade även på att beställa två flaskhållare av märket OMM till min 20 liters Inov-8 Race Elite som jag köpt för mitt äventyr på Kungsleden senare i sommar. Och till min glädje passade mina cykelflarror dessa hållare, så slipper jag använda de lite otympligt långsmala originalflaskorna från OMM. Hållare och flaska var grymt prisvärda och beställdes från My Racekit, som har snabb leveranstid och grym service.

140410b

Vad som sedan behövs är en jäkligt duktig och kreativ skomakare. Och givetvis har jag förmånen att vara vän med en i Eskilstuna. Han har sytt och trixat med allt jag önskat gällande min löparutrusning. Han sydde förstås på flaskhållare och ”pockets” som den virtuos han är. Jag tror han tycker det är lite kul med de önskemål jag kommer med, som är allt annat än svettdoftande skor.

Ja, så kom ju klubbens läckra buffar idag! Sugen? Nä, nu är det dags att packa för morgondagen och tre dagars romantisk weekend med Kerstin på Sörmlandsleden! Ha en skön helg på er!