Mar 142012
 

Veckans medvetet längsta arbetsdag kändes inte så väldigt längsta i och med ett hägrande KM med Vilsta på Munktellarenan. 3000m på en 200m-bana = 15 varv. Fick hålla igen och fokusera på jobbet för att inte adrenalinpeaka för tidigt på dagen. Vid 18-tiden bar det äntligen iväg till Munktellarenan. Lennart dök upp nästan samtidigt och så Jonas och Andreas. Blev en del löparsnack. Inget märkligt med det. Andreas och jag drog iväg på en långsam uppjogg på 2km. Vilstaiter droppade in om vartannat, liksom mammor och pappor till de unga talangerna. De vibrerade tävling i luften och man stämde av vilka snitt- och sluttider löparpolarna siktade på, för att  finna ut vem man skulle ta rygg på. Och vad var då mitt mål för tävlingen? Givetvis ett bra tempopass med jämn fart från start till mål. För ett år sedan sprang jag på 11:10 och målet var att idag springa en bit under 11 minuter och med fredagens 1000m på 3:14 i färskt minne, kändes det rätt tryggt, men nervöst på ett skönt vis. Löpa smart och stabilt och kanske våga för en gångs skull. Mmm, efter individuell uppvärmning drog det ihop sig till start. Hela 29 sköningar i alla åldrar och med samma glöd i blicken. Pang och iväg! Jag hakade på täten med Perra, Marcus, Daniel, Magnus och Robban. Efter 800m hittade jag mitt tempo och malde sedan bara på, utan att räkna varv eller titta på klockan. Lite orutinerat kanske då jag efter kurvan precis innan målgång såg att Perra och Marcus plötsligt satt på prispallen vid målgången. Vad fan 15 varv redan avklarade!? Trodde att det minst var ett varv kvar. Jag hade krafter kvar för en klar tempoökning de sista 100 i alla fall. Men vem fan bryr sig och jag gick i mål på 10:42 (3:34/km), vilket är nytt PB med en rejäl putsning på 28 sekunder! En bra indikation på formen inför Startmilen i Örebro den 31 mars, då mitt sikte är inställt på sub40. En riktigt skön afton på Munktell med goda och glada löparvänner. Cyklade hem till Torshälla med ett leende och tomt sinne. Ett snabbt energiintag, hett skumbad och som belöning en kall Munktell Vårmust från Eskilstuna Ölkultur! Fler sköna bilder från onsdagkvällens KM hittar du på Linda Luks blogg.