Dec 152013
 

131215aMystiken kring skoavtrycket jag filosoferade om i gårdagens inlägg har delvis skingrats, men paradoxalt nog har lösningen knoppat av sig till en ny obesvarad fråga. Spår i snön som idag inte längre finns, mer än som frysta ögonblick på några fotografier. Det visade sig att skoavtrycken tillhörde Torshällabon Ranald, som ju kan OK Tors skogar som sin egen bakgård på Julingatan. Detta förklarar genvägarna som jag – i gårdagens inlägg – misstänkte tydde på att personen hade god kännedom om trakten. Av någon anledning missade jag helt Ranalds inlägg på Instagram/FB (bilden intill), men det hela uppdagades genom några löparvänners detektivarbete. Ranald nämnde sedan i sitt svar på min efterlysning i Eskilstuna Trailklubbs FB-grupp att han sett mina spår på tillbakavägen mot Holmberget. Här kunde allt ha slutat, om det inte hade varit för en gnagande observation i hjärnkontoret om att en pusselbit saknades. Om nu Ranald sprang mot Holmberget (och inte mörkat med en oregistrerad avstickare) vems var då Roclite-spåren som löpte längs ån från Nybybron till Ekeby våtmark och Folkestaledan för att där upplösas till vatten? Gick in på Funbeat för att kolla Ranalds runda, vilken ni ser nedan tillsammans med min (som en parantes kan nämnas att raksträckan mellan 5 och 6 km beror på att jag glömde sätta på klockan). Ranald vek som synes inte av mot söder längs ån vid 8,7 km. Alltså var det ytterligare en person ute och luftade sina Roclite, men på en helt annan runda. Mysteriet är långt ifrån löst!

Tro nu inte att mitt liv är helt innehållslöst och tomt med tanke på att jag ägnar tid och tankekraft över en bortsmält gåta. Höjden av ett I-landsproblem är väl ett blygsamt konstaterande, men jag lovar att återkomma om det skulle komma till ett avslöjande!

131215b