Okt 082013
 

Planer är föränderliga. Drömmar kommer och går. Några förverkligas medan andra falnar. Detta blir ofta tydligt och konkret i och med långsiktiga mål i min löpning, inte minst under detta år. Fullt naturligt och det är ju resan mot målet via olika delmål som är det intressanta, på många plan. Konkreta exempel på falnande drömmar? Mina tidiga planer och drömmar om sub3 på ett marathon är nedlagda. Finns inte en tillstymmelse till längtan efter att ens springa ett normalt marathon, såvida det inte stavas Vansbro. Nummer 5671 kommer således generera ett DNS i Frankfurt Marathon om några veckor. Min anmälan och planerade medverkan på TEC 100 miles 2014 blev inte mer än två veckor gammal. Detta beroende på att jag – efter inte särskilt mycket betänketid – bestämt mig för att istället springa Great Lakeland 3Day under första helgen i maj 2014. En tredagars bergsultra i sagolikt vackra Lake District. Jag tror (som man normalt gör i en annan bransch) att jag blivit besatt av de engelska bergen, som tar sig i uttryck i en slags mix av barnslig upptäckarlängtan och benhård målmedvetenhet. En annan dröm som faktiskt falnat med tiden och närmast förskjutits till ett frostigt hörn i min frys är UTMB. Jag kommer förvisso anmäla mig i december och sedan får lottningen utvisa vad det blir. Men jag kommer inte gråta över en utebliven plats, då ett helt annat äventyr slagit rot i min drömska skalle. Sedan jag läste Feet in the Clouds i våras har de löjligt lekfulla tankarna om att en dag genomföra Bob Graham Round sakta mognat och smygande övergått till något konkret och tillika skönt vansinnigt som jag vill förverkliga en dag. Jag planerar därför att springa hela rutten under två tre dagar nästa sommar och idag fick jag kartan med hela ”bansträckningen” med tips och råd och hålltider (för ett sub24-försök). Jag älskar kartor! Hösten och vintern är min tid för drömmar och smidande av planer. Vad det blir av mina våta drömmar vet vi tidigast om ett halvår. Och fram till dess ska jag minsann njuta av den sköna hösten och närmast på agendan står ett tvådagars äventyr på Sörmlandsleden söder om Nyköping till helgen med övernattning i en liten stuga vid Bråvikens vatten. Nä, man behöver inte drömma sig långt bort för att få uppleva fantastisk natur! Shit! Här sitter jag och drömmer medan pastan på spisen blivit kokt sönder och samman. På återseende!

131008a