Aug 252013
 

”Vad ska du göra på semestern?”, undrade mina kollegor på jobbet. ”Softa och springa några dagar på Sörmlandsleden” var mitt svar. Frågande blickar mötte mina ärliga blå, men jag fick inga följdfrågor. Imorgon bitti drar jag iväg på mitt sedan länge inplanerade tredagars löpäventyr på Sörmlandsleden. Från Stavsjö till Vagnhärad. Lite pirrigt är det allt, då den totala distansen landar på drygt 20 mil (7+7+6 mil). Nå, jag springer ju lågintensivt med många stopp och har inte bråttom någonstans. Det är ett äventyr och mina ben är snarare att se som ett transportmedel. Ska bli kul att få återuppleva de helt underbara etapperna  32 och 33 ner mot Bråviken! Väderprognosen ser ypperlig ut. Så visst är det semester. På upptäcktsfärd i naturen längs Östersjökusten i här och nu!

Kommer att bo det fina gamla vandrahemmet Nyköpingshus första natten. På tisdag morgon får jag sällskap några mil av trailentusiasten och jogg-vännen Alexander Malmström. På tisdag eftermiddag har jag dock en tid att passa, då ägarna av Lotsvillans vandrarhem på Sävö kommer och hämtar mig med båt vid Källviks brygga klockan fyra på eftermiddagen. Får se till att ha tidsmarginal i löpning. Övernattningen på Sävö ser jag fram emot liksom att springa den tre kilometer slingan av Sörmlandsleden på ön i augustikvällningen.

Tror att allt är packat och förberett. Blir inte mycket till ombyten, men så är det inte heller ett kärleksäventyr jag ska ut på;-) Förutom Flapajacks, Nötcréme och Hammer som basenergi har jag denna gång tänkt testa kokt råris med quinoa och chia. Ja, gott folk, om jag överlever detta äventyr kan ni förvänta er en story senare i vecka. På återseende.