Aug 012013
 

Flyter fortfarande på moln efter vistelsen i Schweiz tillsammans ett gäng goa snubbar och med Swissalpine som den glödheta kronan på verket. Visst fanns det en vag tomhet dagarna efter den stekheta tävlingen, men den lyckades aldrig svärta ner den inneboende glädjen. Lyckligtvis tog jag semester även i måndags och i onsdagskväll bar det iväg på första löppasset efter nästan fyra dagars löpvila. Det kändes OK även om utsida lår fortfarande var stela och ömma. Skönt att få glida fram i lågintensivt tempo på den fina grusstigen längs Eskilstunaån till Ekeby våtmark.

För varje dag blir jag mer återhämtad. Intryck börjar sjunka in och skapar känslomässiga bilder. Humöret och glädjen stegras. Suget på nya utmaningar kickar igång receptorerna. Planer på framtida löpäventyr tar form, stöts och blöts, omvärderas. I tanken skyndar jag långsamt. Ja, nu har jag mina 7 poäng för att kunna registrera mig för UTMB när de väl öppnar anmälan i december. Därefter är det bara att avvakta lottningen i januari 2014. Det märkliga – nu när jag har de nödvändiga poängen – är att jag bryr mig rätt lite om jag får en plats eller inte. Min plan B är precis lika utmanande och spännande. Blir det ingen plats på UTMB nästa år blir huvudmålet istället Swiss Iron Trail (T141: 134 km och 7650 höjdmeter) och Skandinaviens tuffaste bergsultra – Hornindal runt i Norge. Och nej, det blir inget Swissalpine-tredje-gången-gillt-sub8 för mig. Det finns så många andra platser att uppleva och så många nya möten som väntar.

Nå, det är inte förbjudet att drömma och planera. Ibland behöver man ha lite framförhållning och det närmaste halvåret ligger planerna öppna. Vaknar upp ur drömmarnas förföriska rosaskimmer. Här och nu. Så mycket spännande som ligger framför en den närmaste tiden. Sörmlandsleden med Erik T nu på lördag. Efterlängtad fjällöpning i Sälen med goda vänner nästa helg. Trailläger i Kolmården i september med 11 trailentusiaster från Vilsta IK och sedan Lidingöloppet som andra delmomentet i klassikern. Vem kan möjligen tycka att löpning är tråkigt?!