Jun 212013
 

Hade egentligen inte tänkt skriva några flera inlägg förrän efter tävlingen, men ödet (slumpen?) ville annat. Egentligen helt ovidkommande, om man inte är en trailentusiast… och skofetischist. För tre veckor sedan beställde jag ett par Inov-8 Trailroc 255, då jag var osäker på om mina 245:or skulle fixa 10 mil i krävande terräng, varav hälften på steniga stigar i alpin terräng. 255:orna har exakt samma passform, men med mer dämpning och skydd. Nå, vad händer Wiggle meddelar att skorna tyvärr är slut i lager, men att de får hem dem inom några dagar. Väntar, väntar och väntar. Mailar till Wiggle och frågar vad som händer. En vecka före avfärd till Tyskland får jag till svar att de kommer att dröja ett par veckor. Makulerar ordern och börjar söka i Sverige, då det inte är möjligt att få dem från annat håll i England innan jag skulle sticka. Jaja, det fick bli 245:orna tänkte jag och släppte skotankarna. Men ödet villa som sagt annat…

Efter en rektur på banans första 7 km i fantastisk terräng och tekniska stigar drog jag ner till expo-området med alla utställare. Duktigt mycket folk! Träffade även ett gäng som jag lärde känna under Swissalpine-veckan förra året. Hittade till Inov-8-tältet. Manuel som ansvarar för Inov-8 Germany var genomtrevlig och skorna som han ”demade” var just Trailroc 255 och 233. Han hade min storlek och jag berättade att jag beställt frång England men att de var slut och så vidare. Då säger Manuel: ”You can borrow the shoes for the race if you want?” Trodde han skämtade, men nää. Han bad mig komma tillbaka vid 17-tiden och hämta dem. Sagt och gjort, nu sitter de på mina fötter! Så, mina giftiga röda 245:0r få tyvärr stå över denna tävling. Inov-8 is certainly great! Many thanks Manuel!

Nu ska jag strax ner på ett så kallat pasta-party och så lyssna på arrangören som ska dra igenom banan och även säkerhetsaspekterna. Om jag överlever morgondagens löpäventyr så kan ni se fram emot en race rapport, om inte så vill jag bara säga att det har varit en kul tillsammans med er!