Jun 202013
 

Resan ner från Stockholm och Arlanda till München, Garmisch Partenkirchen och slutdestinationen Grainau gick fint. Alla tågbyten från Münchens flygplats fungerade klockrent och vid halvfyra stod jag utanför det gemytliga Post Hotel. Närmast klarblå himmel och strax över 30 grader varmt. Minst sagt tryckande värme. Omgivningen helt fantastisk med Zugspitzmassivet som nästan skymmer himlen och koskällorna som ekar uppifrån dalsänkorna. Gjorde mig hemmastad på rummet med en balkong med utsikt mot bergen. Gav mig sedan ut på en rekognoseringstur i den lilla pittoreska byn, som lär leva upp de närmaste dagarna. Det blev en präktig middag på en av de närliggande restaurangerna. Riktigt prisvärt! Blev tidig kväll!

Vaknade upp i vid halvåttarycket i morse. Inte hade det regnat eller åskat som utlovat. Såg ut att bli en lika varm dag. Nå, frukost först. Första gången någonsin jag blir mottagen och visad till ett bord med mitt namn på en skylt i den vardagsrumsmysiga salen. Suverän frukostbuffé! Hälsade på några andra trailentusiaster som anlände under gårdagen. Agendan för dagen var att vandra Panoramawegen till Eibsee och därifrån ta linbanan upp till självaste Zugspitze. Sagt och gjort. Packade det nödvändiga och smorde in mig duktigt med 25:ans solskydd. Gav mig av i gott mod. Strålande morgon. Passerade några alpängar á la fäbodvallar och såg en del svartkråkor. Härnere ser inte kråkorna ut som hemma i Norden. Här är de helsvarta, som en mindre upplaga av korp. Kom så småningom till linbanestationen i Eibsee. Pirrigt värre att åka i den lilla lådan särskilt som stigningen var riktigt tvär, men utsikten var fantastisk. Väl uppe på toppen (2960 meter över havet) var riktigt skönt. Svalt men solen brände duktigt. Vad gäller utsikten var den helt fantastisk. Omöjligt att fånga detta på bild, än mindre beskriva det i ord. Bara så häftigt att befinna sig där och bara insupa de storslagna vyerna, nästan som en slags inverterad orgasm. Där fanns även gott om alpkajor som enda fågelart på denna höjd. Helt underbart att studera dem då de är riktiga virtuoser i lufthavet. Jag stannade där på toppen i två timmar för att låta kroppen vänja sig vid höjden. Hann med ett par koppar kaffe (de har ingen lattekultur i Tyskland) och en apfelstrüdel.

Åkte sedan ned och vandrade runt hela Eibsee till Grainau och kom lagom till eftermiddagsöppningen av nummerlappsutdelningen. Talade med en trevlig crew-donna som varit i Sverige och sprungit. Fick en schysst Salomonbag med allehanda prylar. Det är fullt pådrag nere i byn och man möter löpare här och där, som vore man medlem i någon slags hemlig sekt. Man ser saker som vanliga döda inte ser och nickar igenkännande till varandra. Ah, nog orerat med skrivna ord. Regnet är äntligen på ingång och jag rundar av med ett gäng foton från dagens vandring.