Jun 182013
 

Jaha, då är det snart dags att bege sig med kissarna till mamsen i storstan. Funderar en sista gång över den alltid återkommande frågan: ”Har jag glömt något?” Det absolut viktigaste är packat i handbagaget: hela löputrustningen för tävlingen, kameror, kikare, laptop och pass. Imorgon bitti bär det av med flyg till München och därifrån med tåg till Garmisch Partenkirchen och sedan till den lilla byn Grainau. På lördag går starten för den tredje upplagan av Salomon Zugspitz Ultratrail: 100 kilometer och 5420 höjdmeter på slingrande stigar genom Tyskland och Österrike. I måndags stängde registreringen och 602 tappra kvinnor och – två svenska – män är anmälda till detta exotiska evenemang! Givetvis börjar det pirra så smått även om jag känner att jag är duktigt förberedd för utmaningen. Och de senaste dagarnas löpvila och laddning med lax, avokados, rawfood-drinkar och kokosolja signalerar ultra lång väg. Grannhundarna ylar. Återstår att se hur övergången till tyska wurstar kommer att gå. Men det borde väl finnas foreller på menyn, eller?

Hade tänkt ta S-lab-5-ryggan, men med tanke på hur tävlingens lista på obligatorisk utrustning ser ut blir det 12-liters-ryggan istället. Vill ju inte bli diskad för att något på listan inte fick plats. Bestämde mig även för att ta Silva Runnern istället för extra batterier till X-Trailen, då den väger minimalt och det känns tryggare med två pannlampor. Det enda som jag ännu inte bestämt mig för är om jag ska köra med stavar eller inte. Nå, nu ska jag vandra (med stavar) och utforska Zugspitze ett par dagar innan tävlingsdagen, så jag väntar med definitivt beslut. Känns som det är en del meck med stavar och det är skönt att ha händerna fria, inte minst för balansen. Annars är allt under kontroll.

Studerat kartorna igen, försöker tänka ut en strategi utifrån banprofilen, men som alltid vid förstagångstävlingar vet jag att det blir som det blir och att det sällan blir som man tänkt sig. Kravlöst med öppet sinne. Här och nu. Njuta av de goda stunderna och tackla de svåra.

Kolla in den här Zugspitz-trailern! På återseende…