Maj 072013
 

Efter jobbet och en glass på ett solindränkt torg i Eskilstuna var det dags att cykla iväg till Söder för styrelsemöte med Vilsta IK. Det var alldeles för sommarskönt väder för att sitta i en vitkalkad källarlokal, så vi förlade mötet i gröngräset i Eskilsparken. Trevligt och givande möte. Nya lösa idéer om framtida tävlingar och trailläger. Spännande tid på alla plan.

Cyklade sedan hem i den gassande solen. Passade på att bunkra upp med ett antal halvkilospåsar med sötmandel som Netto rear ut till det suveräna priset på 39 spänn. Sötmandel är en av huvudingredienserna i min gröna rawfood-drink på morgonen och den mixade energidrinken efter varje löppass. En passus mot mitt mål om en stor latte på mitt soldäck. Väl hemma låg en avi och väntade. Något jag väntade? Gav katterna mat och tog en promenad upp till Konsum och hämtade ut ett paket som visade sig innehålla Salomonpjuck á la Sense Mantra och årets modell av Salomons Skin S-Lab 5 vätskerygga! Har tröttnat totalt på att Ultimate Directions AK-rygga knappt hinner komma in hos återförsäljarna innan lagerhyllan gapar tom. Jag blev därför överlycklig när jag läste att nya Salomons Skin S-Lab 5 bland annat fått större fickor på axelremmarna och sväljer nu ledigt en 0,5 litersflarra. Jag monterade genast bort vätskeblåsan, fyllde två halvlitersflarror till frontfickorna, hängde på ryggan och gjorde en del justeringar. Satt som skräddarsydd! Nu är min arsenal med ryggor komplett! Eller, nja, är förvisso sugen på en (lila:) Ultraspire Surge, när väl Jens på Swedentrails får in dem i lager. Ser fram emot att få testa ryggan på lördagens ultrapass längs Sörmlandsleden tillsammans med vännen Alberto.

Vad skorna beträffar så sitter de väldigt skönt och tight över vristen med en rymligt tåbox, som ju är ett grundkrav för mig. Till skillnad Inov8-skorna kände jag rätt snabbt att jag kommer att behöva springa in Mantrorna under en tid framöver och jag misstänker starkt att dessa kommer bli mina nya mängd- och allroundskor för ultrapass/tävlingar med skiftande underlag. Tiden får utvisa. Just nu känns mina Inov8 Trailroc 245 som de ultimata och okrönta trailskorna. Nä, en latte på balkongen var det som gällde denna ljumma afton!

Imorgon onsdag är det KM 10 kilometer terräng som hägrar. Riktigt taggad! Ska göra ett försök att vässa förra årets PB på 41:20. Den som lever får se. Ha en skön kväll på er!