Mar 282013
 

Igår avslutas Vilsta IK:s inomhusträning av tradition med KM på den skaderiskfyllda distansen 200 meter och utlovad fika, som dock aldrig blir av då fiket alltid är stängt på onsdagkvällarna. Nå, det tar vi igen på första utomhusträning i Vilsta raststuga nästa vecka:) Distansen lockade 19 Vilstaiter, vilket var 15 ifrån den fina uppslutningen på KM 3000m den 13 mars. Innan det var dags att avverka ett snabbt varv på Munktellarenan var det uppjogg och löpskolning som gällde i 10-15 minuter. Detta KM är mer av en lustfylld karaktär där tonvikten ligger på det sociala planet, men visst finns det de som vill persa, fast de inte talar om det högt. Nä, titta inte på mig!

Heat 1 bestod av kvällens fem damer: Saga, Celine, Annelie, Mona och Sara. Bosse agerade starter med militärisk noggrannhet beträffande fötters placering. Pang iväg och det gick snabbt minsann. Celine rår inte riktigt på Mona, ännu. Mona tog hem segern på 32,6 sekunder följd av Celine på 35,6. Heat 2 (M60/65) bestod av Vilsta grymmaste åldermän Anders, Lennart och KG. Starten var jämn och Lennart hängde på Anders riktigt bra, men Anders tog hem heatet på tiden 35,8. Heat 3 (M50) är en jäkla tuff grupp med den till synes oslagbare Christian. Jag tog ytterbanan, vilket kanske var orutinerat, då det är mentalt ”lättare” att springa ikapp än hålla undan, om ni förstår vad jag menar. Som alltid tog Christian hem segern. Denna gång på tiden 28,5 och själv sprang jag in på 29,3, vilket var pers med fem tiondelar! Och så länge jag håller mig under 30 sekunder känner jag mig ung och grym. Heat 4 (M40/45) imponerade med Branting på topp med 28,4, Ken på 29,7 och Erik på 30 blankt. Sedan var det dags för toppheatet med Daniel (M35), Jocke (M30), Niklas M och Niklas Å födda 92 respektive 93. Grymt var ordet och Niklas Å sprang hem segern på 25,6 följt av Jocke på 27 blankt! Nog med siffror och sekunder nu.

Kvällen avslutas med KM i Planka på Kjells inbjudan. Jäklarns vad spännande. Folk dunsade i mattan som ryggradslösa hösäckar. Efter sju minuter var det bara tre kvar och när Mona föll ihop var det bara åldermännen Anders och Kjell kvar på mattan. Anders säckade strax innan nio minuter och Kjell den bålstarke galningen höll plankläget i hela 10 minuter och det var kollektiv nedräkning från 9:40! Videodokumentation kommer senare i helgen. Är det något som Vilsta IK är känt för så är det just den goda sköna stämningen:)Solnedgångslöpning på skärtorsdagen

Transportlöpte hem från Vilstas KM och det blev drygt 10 km. På skärtorsdagsmorgonen var det återigen transportlöpning, till jobbet under en klarblå himmel på grusvägen längs med Eskilstunaån till Ekeby våtmark. Hörde flera sjungande koltrastar och i våtmarken fick jag syn på en vacker sångsvan i närmaste dammen. Ljuvlig start på dagen. 16:00 prick släckte jag ner datorn på jobbet och tog långhelg. Cyklade hem på MTB:n i lugnt tempo och njöt av vårvädret. Väl hemma kunde jag bara inte hålla mig även om jag planerat in löpvila till långpasset på lördag. Vad fasen, vem vet om jag vaknar imorgon? Gäller att njuta medan tid är. Gav katterna mat och svidade om. Tog den härliga grusvägen till Ekeby våtmark eftersom kvällssolen ligger på så fint. Njöt av varje steg. Hörde sjungande koltrastar med jämna mellanrum. Spanade efter bäver vid bäverhyddan i höjd med Ekbacken. En sångsvan låg i den spegelblanka ån. Knipor och storskrakar spelade i det vackra släpljuset. Våtmarken bjöd på revirhävdande knölsvanar. När jag vände hemåt började solen sakta sjunka ner i skogsridån i väst. Underbart kvällspass helt enkelt!