Feb 012013
 

Det finns två ingredienser förknippade med långpass som jag inte kan vara utan, utöver två småflarror med Hammers Perpeteum respektive Fizz Endurolytes, och det är energi i form av Flapjack och Kokosvatten. En eller två Flapjacks får alltid följa med på långpassen. De består av havre, vegetabiliskt fett, sirap, rårörsocker och sojamjöl. En kompakt skapelse på 100 gram i två varianter: pecannöt eller med chokladtopping. En svårslagen energikälla med sina 455 kcal för 12 spänn. Väl hemma efter ett långpass sveper jag så en kall Paulúns Kokosvatten naturell. Inte världens godaste drink, men med en naturlig boost av elektrolyter, kolhydrater och salter. Dessvärre är det inte lätt att få tag i kokosvatten i Eskilstuna, så tidigare har jag beställt Vita Coco från Bodystore, men sedan två månader tillbaka har mitt lilla Konsum i Torshälla Paulúns kokosvatten i sortimentet! Ja, och så Flapjacks förstås. Numera vallfärdar löparkompisar till Torshälla för att köpa Flapjacks. Tyvärr har den chokladtoppade varianten varit slut i några veckor och min vän Per-Arne har varit på personalen som en igel och vi kom att prata om det på dagens intervallpass på Munktell samtidigt som jag zippade på min sista flaska med kokosvatten.

Sällan jag blir exalterad av att handla i en matbutik. Jag bara gör det. Idag blev jag dock smått salig. Slank in på Konsum på vägen hem och vad skådar mitt tredje löparöga. Två kartonger med choklad-Flapjacks och ett nylevererat flak med kokosvatten i kyldisken! Är det fredag så är det. Imorgon väntar ett långpass längs Gyllenhielmska leden! Skön helg på er!