Jan 172013
 

…och ut med det gamla kan låta som om jag vaknat upp ur koma 17 dagar in på det nya året. Nä, och inte heller handlar det om att det var en vecka sedan jag skrev här senast. Även om jag unnade mig frivillig och välförtjänt löpvila den gångna helgen, efter en vecka med långt långpass och två högintensiva pass, handlar det inte om en ny fräsch start på veckan. Gårdagens djupmassage av mina ben hos Wei gjorde susen och det blev ett snövackert kvällspass längs Eskilstunaån.

Så, vad nytt som får mig att välkomna det nya? Blev inspirerad av Rich Roll där han i sin bok Finding Ultra förmedlar en massa matnyttiga PowerPlant-tips och hur han tillreder olika – för kroppen lätt upptagna – energidrinkar med sin Vitamix blender. Kollade upp Vitamix för ett par veckor sedan, men nästan 6000 spänn för en blender är lite väl magstark, även om man säkert kan mixa ner ett vedträ till något drickbart. Snokade runt på nätet och i ett test om 10 olika blenders blev Braun MX2050 klar segrare. Beställde en från NetOnNet för det betydligt humanare priset 649 spänn. Idag anlände så min nye och blivande trotjänare i köket samtidigt som jag tog farväl av en annan. Min Krups espressomaskin, en osviklig vän och aromhöjare sedan tio år, drog sin sista suck i höstas. Jag fällde några tårar och sorgearbetet kan väl sägas ha pågått fram till nu. Allt har sin tid och eftersom jag dragit ner på lattarna och inte ens dricker kaffe på jobbet längre kändes det naturligt att fröken Braun flyttade in och  Maestro Krups lades till sin sista vila i grovsoprummet. Kanske inte det värdigaste avslutet, men väl det miljömässigt bästa.

Ja, kära vänner, nu har jag invigt blendern! Följande ingredienser åkte ner i den massiva glaskannan: Färsk spenat, färsk broccoli, fryst grönkål, avocado, grön parika, färska dadlar, spirulina, chia, pumpakärnor, solrosfrön, kokosmjölk och kokosvatten. Det blev en riktig energibomb och välsmakande dessutom! En perfekt boost inför morgondagens intervall-träningen på Munktell. Blendern har kommit för att stanna!