Dec 272012
 

Ja, då var sista delen av nästa års planerade löpupplevelser inslagen och klar. Anmälan till Vansbrosimmet och LL är klara sedan tidigare och de blir min två första mål i jakten på en svensk klassiker. Nästa års första huvudmål beträffande löpning blir TEC i april och som sedan följs av Zugspitze Ultratrail i juni. Flyg och fem nätter är bokat och klart. Sedan kommer vi till del tre i planeringen och det har varit en lång väntan på att anmälan till Swissalpine ska öppna. Då vi är ett skönt gäng på åtta löpare (Johan, Annelie, Marcus, Erik, Rikhard, Alberto, Hasse och jag själv) har vi haft framförhållning och redan bokat boende på Soldanella i idyllen Klosters (10 km från Davos)  den 23-28 juli. Därefter har vi bara väntat och väntat, men så den 23 december slog de slutligen upp portarna. Det var bara att knappa in det nödvändiga och pynta för den självadresserade julklappen. Och i dagarna bokade via alla flyget till Zürich, så nu är det bara att ”luta sig tillbaka” och fokusera på träningen och livet här och nu. Undrar stilla om 2013 ska kunna överträffa mitt 2012 som löpupplevelsernas år? Ja, får jag bara vara frisk och skadefri kommer 2013 sannolikt bli minst lika glädjefullt och minnesvärt. Tiden får utvisa, som man brukar säga. Hur ser dina planer ut för 2013? Har de börjat ta form än? Höjt ribban, vad gäller tider och distanser?

Rundar av med att slänga upp lite minnesbilder från Swissalpine i somras. Minnena blir påtagliga och känslorna värmer i vintermörkret.