Dec 242012
 

Tur att detta är en löparblogg med likasinnade och förstående läsare, annars skulle jag nog bli klassad som abnormal då jag frivilligt väljer att kliva upp klockan fem på julaftons morgon för att springa en mil. Nä, vanliga döda skulle nog inte förstå att jag inte ville missa den 39:e upplagan av juljoggen i Eskilstuna. Så, det var bara upp och hoppa (läs kravla) när mobilens harpmusik spelades upp vid fem. Inget äventyrligt snoozande. En stilla grötfrukost med efterföljande latte. Ett tight schema väntade. Drog på löpardressen och kängorna. Icebugsen och ombyte i ryggan. Julmat i ena handen och julklappar i den andra. Tog bussen in till E-tuna 06:20. Väl där en rask promenad till löparvännerna Rikhard och Sofie. Snabbt på med Icebugsen och sedan gemensam löptur ned till Fristadstorget där drygt 40 taggade och förvånansvärt pigga löpare var samlade. Hann hälsa snabbt på några polare innan klockan slog 7 och det bar iväg igenom den öde staden. Jag gjorde sällskap med Andreas som nyss hämtat sig från en förkylning. Erik T och Rikhard låg framför och chattade. Bak i ledet hördes till och från glada skratt. Kändes lite surrealistiskt på något sätt. Ett lätt pudersnötäcke låg på marken, vindstilla och bara ett par minusgrader.

Efter en fem kilometer nådde vi Vilsta friluftsområde och vätskestationen där det bjöds på glögg och pepparkakor. Go stämning, då alla stannade där för en 10 minuter och minglade. En del Swissalpine-snack då vi var tre som anmält oss till K78 under söndagen. Sedan var det utlottning av två priser, vilka gick till Sofie och Erik J. Därefter bar av det igen längs ån in mot Eskilstuna. Det började ljusna så smått och högljudda snattrande peppningar kom som på beställning från gräsänderna i ån.

Vid åtta var vi åter på Fristadstorget och efter lite minglade avsked var det dags för uppbrott. En liten löptur hem till Rikhard och Sofie. Dusch. Ombyte. Fika med värdparet och hembakta lussebullar. Tog farväl och vandrade ner till stationen och äntrade Stockholmståget med en latte i handen. Vilken start på julafton, som sedan förflutit med god mat och många skratt. Äntligen hemma i lugnet. Hinner med att säga God Jul till er alla!