Dec 192012
 

Idag var det dags att besöka Wei och låta överkroppen få en omgång av hans magiska nypor. Och när jag skriver magiska, så menar jag det. Nästan lite läskigt hur snabbt han hittar stela muskelfästen liksom pyttesmå knutor. Nu är jag rätt förskonad från spända muskler och knutor, men idag hittade han en i muskelfästet på sidan av nacken. Allmänt stela skulderblad, särskilt högersidan, resulterade i koppning. Tre på vardera sida. Syftet med koppning är främst att öka blodcirkulation och transportera bort slaggprodukter i bindväven. ”Sugmärken” av den här kalibern utvecklas efter några dagar till blåmärken och sitter kvar i minst 1 ½ vecka. Inte så att jag gärna går och glassar på simhallen närmaste veckan, med sex falukorvsskivor på ryggen.

Onsdag innebär inomhusträning på Munktellarenan med löparpolarna i Vilsta IK. Skippade förra onsdagens pass med 10x400m. Körde intervallstege med jobbarpolarna på fredagen istället. Idag stod 3x2000m på schemat och långa intervaller är mer min melodi! Ska jag springa korta intervaller så gör jag det allra helst i backe för att få ut maximalt. Uppslutningen var god med ett 20-tal Vilsta-löpare i blandade åldrar, tjejer och killar och alla med sina förutsättningar. Kanonkul. Jag var där tidigt och körde 2 km lätt jogg. Klockan sju var det dags för alla samlade att köra 2 km uppjogg. Innan första 2000m var det dividerande om tider och vem som skulle dra. Ingen ville gå ut för hårt. Nå, Daniel A tog täten och drog hela vägen. Jag och Erik T låg strax efter. Pust, den första gick på 6:58 (3:29-tempo) för egen del. Kanske lite för hårt. Tre minuters vila. Den andra drog jag täten i 9 1/2 varv innan Daniel och George (som är tillbaka efter en lång rehab-tid för hälsporre) drog om på upploppet. Tid: 7:13. Tre minuters vila. På tredje och sista drog Erik första kilometern och sedan drog jag den andra och vi spurtade i ”mål” samtidigt på 7:16. Personligen tycker jag 2000m är grymt svårt att disponera bra, kanske för att jag sällan springer sträckan, men är kanonnöjd med dagens pass och extra roligt att det var härlig blandning på löpare denna kväll. Sedan var det dags för 2 km nedjogg med tillhörande eftersnack och slutligen var det dags att grensla MTB:en hemåt.

Efter en vecka på villovägar låg så en avi på hallgolvet att ett paket från Wiggle fanns att hämta på Konsum. Kunde inte bärga mig. Gav katterna mat och tog sedan en promenad till Konsum för att hämta mina hett efterlängtade DS Trainer 18. Grymt snygga och sköna. Längtar efter att få inviga dem på Munktellarenan på fredag! Återkommer med en recension.

I skrivande stund är det 40 timmar kvar till vintersolståndet, sedan, gott folk, går vi mot ljusare tider! Må väl därute.