Dec 132012
 

Skatteåterbäringen förra veckan resulterade i lite nätshopping och idag anlände en del spännande saker som gav en tillfredsställande känsla av välbehag. Som en förlängning på Spirulina-drinkarna kändes det naturligt med ytterligare ett steg i den gröna riktningen i form av pulveriserat korngräs från Nya Zealand. Tjackade i veckan en E-kolv för 30 spänn för att göra intaget av den gröna vätskan mer spännande (= ett försök att glömma att Spirulinan smakar gammalt akvarievatten;-) Ja, och sedan låg Marcus Nilssons bok Löpträning mitt i livet och väntade på hallgolvet. Ser med spänning fram emot att få läsa den när jag är färdig med den läsvärda trailboken. Och mellan paketöppningarna var jag tvungen att steka fläskfilé för att stilla det snacksaliga födelsedagsbarnet Toschie. Och hennes bäste vän Gloria, förstås.  Som bara satt där på bordet och hejade på stekarn. Fem år fyller Toschie idag. Hipp hipp hurra!

DHL levererade idag ett paket som jag trodde skulle innehålla mina hett efterlängtade DS Trainer 18 från Wiggle, men jag vart inte ledsen när det istället visade sig vara min Salomonrygga Skin Pro 10+3. Jag har länge velat mellan den och Salomons Advanced Skin S-Lab 12 innan jag slutgiltigt slog till. Skin Pro ryggan kändes skönare på min rygg, men det är nog en högst marginell känsla. Så, nu får min modifierade Salomon Revo som varit med på många ultralångpass agera transportlöparrygga. Längtar efter att få premiärspringa ryggan på lördagens långpass tillsammans med Västerås Löparklubb, som tar tåget till Eskilstuna och springer tillbaka till Västerås. En så kallad Train & Run.

Annars rullar det på med träningen med tre pass i veckan. Cyklingen till och från jobbet (16 km/dag) på feta dubbade MTB-däck i snön är jäkligt krävande jämfört med smala racerdäck, som var fallet fram till snön kom. Nå, det passar fint då jag medvetet dragit ner på veckomängden fram till januari. Imorgon blir det dock högintensiv inomhusträning på Munktellarenan med jobbarkompisar. Ha en skön helg därute!