Dec 072012
 

För 2013 är anmälan för Lidingöloppet, TEC och Vansbrosimmet klara. Kräver inte så mycket förhandplanering såsom mina två huvudmål Zugspitze Ultrail och Swissalpine. Just nu perfekt tid för allehanda planering då jag dragit ner på löpmängden inför uppstarten i januari. Allt har sin tid och att sitta i arbetsrummet med all snö utanför, röda julstjärnan i fönstret, utspridda levande ljus och två drömmande katter når högt på mysfaktorskalan. Att planera resmål utanför Svedalas gränser har alltid varit ett stort nöje i vintermörkret. Nuförtiden är det dubbelt så roligt då jag har som målsättning att kombinera mina båda huvudintressen, fågelskådning och löpning, med naturupplevelsen som gemensam nämnare.

I början av veckan anmälde jag mig så till Salomon Zugspitze Ultratrail den 22 juni 2013. Jag fick nys om denna 100 kilometer långa bergsultra genom ett gäng trevliga tyska ultralöpare som jag träffade under Swissalpine i somras. Eftersom denna tävling även berättigar till tre poäng för anmälan till UTMB var det inte så mycket att fundera på. Det blir alltså sex dagars semester med fågelskådning, trekking och löpning i Grainau drygt sex kilometer sydväst om Garmisch-Partenkirchen. Med sina 2932 meter är Zugspitze Tysklands högst berg. Idag blev det även klart med boendet. Fick tag på ett singelbäddsrum med balkong i ett gammalt fint vitkalkat hotell fem minuter från starten! De meddelade att det dukar upp till ultra breakfast klockan fem på morgon tävlingsdagen. Flygbokning återstår sedan är det bara att vänta på att anmälan till Swissalpine ska öppna.

Även om det är oerhört vackert ute nu (samtidigt som jag går i längdskid-köpar-tankar) så kan jag svårligen värja mig mot nedanstående bilds hypnotiska kraft och ett sting av längtan ger sig till känna. Imorgon väntar ett långpass i pudersnön. Här och nu über alles!