Dec 042012
 

Jag är knappast ett fanatiskt hälsofreak, men jag håller mig till schyssta råvaror med halva veckan vegetariskt och tre dagar med kött och/eller fisk. Stående är färsk spenat, ingefärsavkok med chiafrön som måltidsdricka och kokosolja. Tillskott i tablett- eller pulverform har aldrig varit min grej, förutom regelbundet intag av magnesium och så självklart D-vitamin under vinterhalvåret. Tanken var väl inte att här och nu orera om mina matvanor, men faktum är att löpningen gjort mig mer medveten om vad jag äter nuförtiden. Inget dietflum, utan bara en väl balanserad kost som gör kroppen gott. Inte märkvärdigare än så.

Hursomhelst, så besökte jag i helgen en mängd bloggar och däribland Fredrik Ölmqvists blogg Running Trails och fastnade för hans inlägg Top 10 superfoods for runners. Blev lite nyfiken på Spirulina, ett samlingsnamn för två arter av cyanobakterier med formen av spiraler, men kallas för alger eftersom de är vattenlevande organismer kapabla till fotosyntes. Till min glädje såg jag att Fredrik förmedlade en rabattkod hos Superfruitstore där jag normalt brukar handla Chiafrön. Rabattkoden berättigar till 20% fram till 21 December. Tyvärr var chian slut men jag beställde en påse Spirulina, en burk kallpressad ekologisk kokosolja och en påse gojibär. Beställde varorna i söndags och fick dem idag.

Så, nu har jag meckat ihop en – garanterat paraplyfri – grönblå Spirulinadrink och svept den som en annan Dr Jekyll Mr Hyde. Hade förstås varit coolare med ett provrör än ett gammalt dricksglas från SJ. Pupillerna ser normalstora ut, blicken närvarande, taktfasta hjärtslag och inga håriga vårtor i ansiktet…  än så länge. Kanske att det spritter lite i benen. Ja, 3000m på Munktellarenan med Vilsta imorgon kväll. Ett glas Spriulina imorgon bitti och jag kanske sätter nytt PB imorgon. Den som lever får se.