Nov 142012
 

Den mörka reptvinnarmånaden bjuder på ovanligt många ljuspunkter, vilket knappast kan tillskrivas dagligt intag av Holistics kokosolja och D-vitamin (2000ie) enbart. Två dagar med inspirerande föreläsningar, långa intervaller, filande på ett par projekt, bästa löparmagasinet och två kärleksfulla katter. Vad mer kan jag begära?

Igår hade eldsjälarna på outdoor-butiken MestUte i Eskilstuna anordnat en gedigen föreläsningsafton på Munktellmuseet. Verkligen schysst atmosfär och miljö bland alla gamla vackra Bolinder Munktell traktorer. Kvällen andades uthållighet och teknik liksom. Johan Hasselmark inledde med ett mycket inspirerande föredrag om multisport och sina erfarenheter från att tävla på världselitnivå. Bra balans mellan berättande, bilder och video. Särskilt intressant att få höra hur de jobbar som lag under en sex dagar lång tävling med snitt en timma och tjugo minuters sömn per dygn och noll sömn sista dygnet! Kvällens andra föreläsare var en utsänd profet från Inov8 som predikade framfotalöpning. För egen del var det väl inga nyheter, men Henric Carlsson förklarade det hela på ett trovärdigt sätt och nådde nog fram med sitt budskap till den 70-hövdade publiken. Sist in var Rolf Reigans från Silva. En fantastisk berättare och tillika tekniknörd som kunde konsten att göra ljuset från en pannlampa begriplig, vad gäller lumens, intelligent ljus, batteritider, lux kopplat till beskrivande anekdoter. Nu vet jag verkligen allt jag behöver veta för att välja rätt pannlampa för rätt ändamål! Föreläsningarna drog över tiden, men tre timmar gick fort, särskilt som det även bjöds på delikata mackor, kaffe och trevligt mingelsnack. Väl hemma till hungriga katter låg senaste Trail Running och väntade på hallgolvet.

Idag onsdag svepte tiden på jobbet förbi likt en händelserik dag på jobbet i en snabbklippt dröm på tre minuter. Vid sexsnåret var det dags att svida om till löparkläder och cykla till inomhusträningen i Munktellarenan med Vilsta IK. Jag hade bjudit in min före detta arbetskollega Erik T. Cool kille med minimalistiska skor. 5 x 1000m stod på kvällens schema. Jag körde tre kilometers uppjogg innan folk började droppa in. Vid sjurycket var vi ett 20-tal och Kjelle förklarade kvällens aktivitet. Först två kilometers sedvanlig uppjogg. Erik och jag tog täten på första intervallen. Benen kändes riktigt fina och spänstiga efter lördagens apatiska inställning. Tre dagars löpvila hade nog gjort susen. Första på 3:37. Sedan 90 sekunders vila. Andra repetitionen gick på 3:33. På de resterande drog Erik och vi sprang på 3:36, 3:36 och den sista slutade på 3:30. Ett kanonpass helt enkelt! En kilometers nedjogg och löparsnack för resten.

Sen kväll nummer två och katterna var måttligt roade och jäkligt hungriga. Men med en fläskfilé i bakfickan blev de snabbt jublande glada för att sedan slumra in mätta och belåtna i älsklingsfåtöljen medan husse författar detta inlägg. Sov gott på er!