Nov 072012
 

Så var det då dags för första inomhusträningspasset på Munktellarenan med Vilsta IK. Efterlängtat då inomhusträningen på onsdagarna under vinterhalvåret samlar ihop den spridda flocken av Vilstaiter som varit ute på grönbete. Även om herden Kjell lyckas samla ihop delar av flocken för utomhusträning i Vilsta varje onsdag från mars till slutet av oktober, så är det ändå något särskilt med onsdagarna på Munktellarenan. Varje onsdag fyra månader framöver handlar det om gemenskap och högintensiv träning och så KM på 200m, 1000m och 3000m förstås.

Idag blev det en del marasnack efter lördagens batalj på Djurgården och framtida maror. Några har ett välkalibrerat sub3-sikte på Stockholm Marathon nästa år. Trots grupptrycket avstår jag den tävlingen, då mina mål för nästa år redan är satta och träningsprogrammet upplagt därefter. Det hanns även med lite Swissalpine-snack, då vi är fyra från klubben plus Hjärnfysik-Johan som åker ner nästa sommar. Och anmälan öppnar snart!

Så till dagens inomhuspass, som bestod av två kilometers sedvanlig uppjogg och för ovanlighetens skull var det frivillig träning. Jag hakade på Daniel och Perra som skulle köra 5x400m. Jag sprang två repetitioner (1:17 och 1:15) för att sedan springa 2x1000m (3:54 och 3:53) med Anders, Ken och Nicklas. Därefter kände jag mig helt nöjd och varvade ner med två kilometer i 5:30-fart. Resten av tiden ägnades socialt mingel och några ord med ett par nykomlingar. Och nu är det dags att runda av dagen.