Okt 212012
 

I lördags var det så dags för KM på 10.000 meter med Vilsta IK på Eskilstuna Friidrottsarena. Trots gråväder och ledig dag hade nio tappra Vilstaiter slutit upp samt överraskande även två löpare från VLK (Västerås Löparklubb). Normalt brukar klubbmästerskapen locka ett 30-tal löpare, men förmodligen ligger 10.000m på bana för sent på säsongen. Och vad gäller VLK-löpare, så tycks de dyka upp lite överallt;-) Själv hade jag bestämt mig sedan tidigare att avstå dagens tävling med tanke på senaste månadens fyra tuffa tävlingar. Vill inte äventyra kroppens status med ett millopp. Den absolut svinigaste distansen och på bana, som jag tycker är otroligt jobbigt mentalt. Kändes riktigt skönt att vara på arenan för den sociala biten och peppa tuffingarna under deras 25 varv mot mål. Häftigt åldersspann, från 13-åriga Celine till 68-taggaren Anders. Kjelle var tävlingsledare medan Kerstin, Bo, jag och några till var påhejare. Gasellen Ali kom förbi och stämde in i hejarklacken. Roger Carlsson från VLK tog hem segern på tiden 37:04. Perra och Rikhard grejade sub40 med 39-någonting vardera. Anders gjorde ett kanonlopp och var 37 sekunder ifrån sub40! Laila sprang in på årsbästa. Snyggt sprunget allihopa! Rundar av med lite bilder från gårdagen.