Sep 122012
 

Så var det då dags för Vilsta IK:s årliga KM på 5000m på Ekängens Friidrottsarena och dess sköna bana. Var lite orolig vädermässigt, då ett stort mörkt Independence Day moln täckte himlen över Eskilstuna vid femsnåret på eftermiddagen. Men när jag svidade om till den snabba snygga klubbdressen och packade ihop prylarna på jobbet vid 18-tiden var himlen vackert azurblå och vinden var som en utandning. Cyklade iväg till Ekängen. En hel del löparpolare hade redan droppat in och bytte om eller körde uppjogg på banan. Jag blir alltid lika glad att träffa Vilsta-gänget. Tjugo minuter till start. Slängde av mig överdragskläderna och joinade Ken för ett par kilometer uppjogg och lite koordination. Kul att träffa Ann och Laila, som jag inte träffat på flera månader. Kent från jobbet var där för att kolla. Gasellen Ali var också på plats för att ta hem segern på 15:någonting. Nå, jag ska fatta mig kort, då 5000 banmeter går rätt snabbt, eller snarare minns jag inte så mycket, då jag inte tänker, bara springer. Jag hade i alla fall intentionen att putsa mitt PB på 18:58 från den 14 september förra året. Närmare 25 taggade Vilstaiter plus några klubblösa samlades till start. Bosse och Kjelle drog lite info och regler. Pang och iväg! Ali och Patrik tog täten direkt och en bit därefter kom Daniel följd av Robban och Perra. Jag drog om de två sistnämnda för att hitta mitt tempo och ta sikte på Daniels rygg längre fram. Första kilometern gick på 3:30 och jag varvade ned aningen. Hörde Robban flåsa bakom mig och misstänkte att Perra låg tätt bakom också. Nå, jag bara stängde av skallen och sprang på i jämt tempo…

…vaknade till när Bosse skrek ”sista varvet!” Försökte tänka vad han skrek och tappade fart, innan jag fattade och drog på igen. Kollade inte klockan en enda gång, förutom när jag passerade mållinjen: Bosse skrek 18:39 medan min klocka visade 18:40. Fan vad gott! En putsning med 18 sekunder och en snittid på 3:44! Bådar verkligen gott inför LL om dryga två veckor. Sedan blev det en hel del eftersnack om sommaren som var och stundande tävlingar. Nicklas erbjöd sin startplats på Stockholm halvmara, men jag var tvungen att tacka nej då jag vill  formtoppa och fokusera helt på LL. Nä, gott folk, nu ska jag fira med ostkaka och latte i ett hett skumbad! God kväll på er!