Aug 302012
 

Efter två dagars löpvila var siktet inställt på ett högintensivt tempopass. Kanske som en urladdning efter att ha satt min sista spik i ett halvårslångt projekt på jobbet idag eller så kan man se det som en lidelsefull inledning till en fem dagars semestertripp till Falsterbo med bästa fågelskådargänget. Inte så mycket att orda om, utan det var bara på med löpardressen och mina snabba gröna sköna Asics Tarther och bege sig i sakta uppjogg mot min favoritsträcka för långa intervaller och tempopass: den flacka (bilfria) grusrakan längs med Eskilstunaån från Nybybrån till Ekeby våtmark. En fröjd att grilla benen till doften av nyslaget gräs.

Körde fyra kilometer uppjogg med inslag av koordination och korta stegringar. Hade tänkt bjuda mig själv på ett extra pass på 10 minuter mot de normala 2×10 minuter. Hm, 3×10 minuter… bestämde mig för att sikta på strax under 4-fart på första och springa som snabbast på sista. Finns inte så mycket att berätta, mer än att dra iväg och på med klockan. Hittade snart en tempo som kändes hårt men komfortabelt och jämnt. Kollade klockan: strax under 3:50 och jag höll det tempot rätt jämnt hela vägen. Tre minuters gångvila. För pass två bestämde jag mig att försöka hålla ett jämnt 4-tempo, vilket fungerade rätt väl. Tre minuters gångvila. Kände mig taggad för ett snabbt avslutande pass och bestämde mig för att ligga på sub3:45-tempo. Var väl för hetsig i inledningsvis och var nere och nosade på 3:30. Höll ett stadigt tempo hela passet förutom en mikroskopisk dipp mot slutet. Tog verkligen ut mig helt. Skönt som fan, men under den sista kilometern på nerjoggen kände jag att kroppen var närmast tömd på energi. Tack och lov nära hem.

Så, nu återstår inte mycket mer att skriva om, mer än att allt är packat och klockan sex imorgon bitti blir jag upphämtad. Fem heldagar med rovfågelskådning i Falsterbo och socialisering på Falsterbo Bird Show!