Dec 062020
 

01aMärklig känsla. Nedräkning för detta dagboksprojekt. Vi är inne i december och november är historia. Och det var vid den här tiden förra året som mitt liv som dedikerad utesovare tog sin början även om själva dagboksprojektet startade den 1 januari 2020. Det är nedräkning på fler delar i mitt liv, korta som långa projekt. Tivedsprojektet är snart över i och med kommande helgs besök i Tivedens nationalpark, mitt tolfte och årets sista. Cirkeln är sluten. Den här bloggen kommer stillsamt somna in men leva vidare i en slags konserverad form på en hylla i cybervärldens Riksmuseum någon gång i januari 2021. Detta efter 360 inlägg och nio år, ja, lika länge som jag gick i grundskola. Allt har sin tid men vi är ännu inte framme vid den slutgiltiga injektion, eh, jag menar inlägget.

Summerar novembers utesovarliv med 12 nätter inomhus och 18 utomhus. Nätterna utomhus fördelar sig på: balkongen (8), under bar himmel (4), tält (3), partytält (2) och poncho (1). Totalt sett har det detta år blivit 262 nätter utomhus varav hela 62 sköna nätter under bar himmel (siktar på att få till 12 nätter under bar himmel i december så kan året summeras med 20% eller 2 1/2 månad under bar himmel). Den 19 november blåste tältet på balkongen sönder och jag sover nu utan skydd när jag väljer balkongen, spände dock fast ett paraply hörom kvällen/natten då regnet kom österifrån. Tre av nätterna inomhus sov jag hos vännerna på Lilla Vasskärr vid Skottvång, resterande i min säng hemma (hälften beroende på att jag inte orkade demontera det havererade tältet).

Det har blivit många övernattningar kring Marvikarna i och med uppmärkning av Marviksdrömmen. Reflexer, snitslar, flaggor, repuppsättningar och pilar samt några omdragningar. Och sedan nedtagning av desamma efter själva eventet som gick av stapeln den 21-22 november. Fantastiska dagar före och efter den brutala lördagen 21 november som bjöd de 42 deltagarna på en prövning värd namnet. Kvällen under bar himmel på Falkberget den 6/7 november högt ovan Mellan-Marviken var helt fantastisk. Kvällen var ljum och stilla. Himmelsk stjärnhimmel. Räknade till fem stjärnskott men noterade inte en enda satellit. Ett par kattugglor som drog runt längs stupen och ”klävittade” skräckfilmsaktigt. Och så en gyllengul stor närmast full måne som steg sakta i nordost. En kväll att minnas. Hur många sådana kvällar upplever man hemma i sin säng?

01b 01c 01d 01e 01f 01g 01h 01i 01j

Avslutade november månad i ett ljuvligt stilla och fridfullt Tiveden. Till skillnad från tidigare besök i nationalparken var det få besökare, vilket främst får tillskrivas kylan som gjorde intåg och kanske att folk valde 1:a advent i hemmets vrå. Det blev ett besök som gick i sömnens och njutningens kontemplativa tecken. Den 1:a advent vaknade jag upp till ett fint vitpudrat landskap och novembers sista natt tillbringade jag vid sjön Undens strand.

01l 01m

En ny liten pryl tillkom i min utrustning nämligen en nätt och lätt taklampa att ha i mitt tält, trevligt med tanke på de långa mörka nätterna under vintern.

01k

Njut av december, snart vänder det, mot ljusare tider…

Niklas

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.