Aug 222012
 

Onsdag. Lång dag på jobbet. Fullt upp inför en närstående deadline och kundcase som total fokus. Tiden svischade nästan iväg och framåt sexsnåret kändes huvudet som en informationspäckad medicinboll på en tulpanstjälk. Hade tänkt köra intervaller med Vilsta IK, men när det var dags att sluta för dagen började det regna. Ögonen strålande inte direkt av social längtan. Bestämde mig för att cykla hem istället och ta ett rensa-huvudet-pass och samtidigt testa min nya ultralätta regnjacka. Egentligen en avskalad jacka avsedd för cykling, men eftersom det var rea på halva reapriset och då den satt som vore den skräddarsydd för min eleganta överkropp och tålde 10.000 mmVp var det bara att slå till. Regnet öste ner, men luften var skönt ljum. Jag gav mig ut och tog grusvägen längs ån till Ekeby våtmark. All ackumulerad information i skallen började skölja ner genom kroppen och sippra ut genom dräneringshålen på mina Fuji Racer. Rundade dammarna i våtmarken och tog några omvägar på tillbakavägen. Regnjackan höll tätt och andades bra. Svettig blir man hursomhelst, men det viktigaste är att inte bli överhettad. Vid 10 kilometer började jag känna mig renad på alla sätt och huvudet hade antagit normal storlek. Det började skymma. Andra andningen liksom. Stegen kändes lätta och styrde av sig själva in på OK Tors terrängspår. Ett avslutande skogsbad på tre kilometer innan jag slutligen följde den mörka ån hemåt. Det behövdes 17 sköna kilometer att ventilera skallen. Regnjackan gjorde mig riktigt nöjd och ett efterföljande hett skumbad gjorde mig skönt lelös. En liten överraskning dök upp i träningsdagboken då det visade sig att jag passerat 200 sprungna mil hitintills i år, ingen målsättning i sig men kul ändå. Nu har jag ventilerat färdigt!