Jul 262012
 

Vaknade tidigt till en klarblå himmel. Dags för en lång nummerlapps-hämtar-vandring över alptopparna till Davos. Avnjöt frukosten med några trevliga löpare från Österrike, innan jag packade ihop och begav mig till linbanan nere i Klosters. Upp till Gotschnagrat och därifrån blev det en underbar vandring längs med bergsryggar, över toppar och genom dalar på lite mer än 22km, men som tog hela dagen i anspråk. Liksom igår gott om alpina fågelarter såsom snöfink, ringtrast, alpjärnsparv, alpkaja och vattenpiplärka. Dagens höjdpunkt i bokstavlig mening blev den gråvita toppen Weissfluhgipfel på 2844 meters höjd som jag nådde på en smal och svindlande stig. Inte läge att börja vandra i tankarna. Där åt jag medhavd lunch och bara njöt av de ändlösa vyerna av taggiga bergstoppar som skar in i den blå himlen. Vandringen ner till Davos blev en stekhet historia och det var riktigt skönt att få komma in i den skuggiga skogen som tog över en bit ner i dalen. Och där tror jag att det får räcka med ord. Återkommer på söndag med en rapport från Swissalpine.